Marian Boers
Reiki en Superheld Reiki
Slider

Superheld Reiki

Kennismaking met Superheld Reiki

Superheld Reiki kwam in 2018 op mijn pad door het verhaal van mijn collega Berthy Cambier. Zij vertelde mij dat ze bezig was met het vertalen van het Portugese boek Super Reikinho van de Portugese Reikimaster Silvia Oliviera.

In 2019 ben ik samen met Berthy naar Portugal geweest, daar hebben we een o.a. een paar Reikilessen op een basisschool mogen meemaken, wat een belevenis!

Ik besloot om dit in Nederland te gaan vormgeven en zie hier mijn droom is werkelijkheid geworden! Inmiddels geef ik les in mijn groep over Superheld Reiki.

Hoe werkt Superheld Reiki

Energie volgt aandacht, altijd.

We leren de kinderen om hun aandacht te focussen op hun innerlijke kracht en op hun innerlijke wijsheid. Op deze manier worden zij manager van hun eigen energiesysteem. Door zich in te leven in het verhaal van Superheld Reiki en door de keuze die zij maken om hun aandacht te richten op hun lichaam en op hun hart gaan zij de energie op hun eigen manier voelen en waarnemen.

Het verhaal leidt de kinderen door middel van de tekeningen op een reis door het lichaam van Mikao (de hoofdpersoon uit het verhaal). Waardoor het voor hen duidelijk wordt dat je Superheld Reiki altijd om hulp kunt vragen als de energie in je lichaam ergens geblokkeerd is. Hoe fijn is dat!

Daarnaast leren zij ook het effect van helende woorden ook dit is een voorbeeld van hoe energie aandacht volgt. Door het uitspreken van de leefregels leren zij hun aandacht positief te richten, waardoor energieblokkades opgelost en voorkomen kunnen worden.

Superheld Reiki op school

Op dit moment geef ik op mijn school in groep 4 wekelijks een Superheld Reiki les. Deze lessen vallen binnen het vakgebied sociaal emotionele vorming. Ik gebruik het boek als leidraad. Dit biedt tal van mogelijkheden om kinderen te vertellen over de levensenergie, deze te leren voelen en te ervaren zodat ze telkens weer terug kunnen keren naar hun eigen innerlijke kracht en rust.

Ik geef deze lessen op een speelse manier: ik lees een stukje van het verhaal voor, waarbij het popje Superheld Reiki vrolijk meedoet, ik praat met de kinderen over het gelezen stukje, we tekenen en we doen samen yogaoefeningen. Daarnaast leer ik de kinderen aan de hand van kindermeditaties hoe zij zich in alle rust naar binnen kunnen keren. Ook de 5 leefregels komen aan bod.

Inmiddels heb ik een lessencyclus gemaakt en ben ik samen met mijn collega Berthy Cambier een training voor leerkrachten aan het ontwikkelen.

Zie praktische informatie en www.superheldreiki.nl.

Superheld Reiki in het gezin

Superheld Reiki kan onderdeel worden van jouw gezin. Misschien heb je al ervaring met Reiki, misschien nog helemaal niet maar interesseert het je wel.

Superheld Reiki is een mooie manier om je kind op een speelse manier te leren hoe hij/zij telkens weer verbinding kan maken met haar/zijn eigen kracht en wijsheid.

Voor de workshop voor ouders: zie praktische informatie en www.superheldreiki.nl.