Marian Boers
Reiki en Superheld Reiki
Slider

Reiki

Wat is Reiki?

“Reiki is de verborgen kunst van het uitnodigen van geluk”.
Mikao Usui

Reiki is een Japans woord, het betekent: universele levensenergie.

Reiki is de energie die we in onszelf ervaren, het is de energie die in alles en iedereen om ons heen aanwezig is.

Ook is het de naam voor een simpele en praktische methode waarbij we de energie kunnen doorgeven via de handen.

Mikao Usui ontdekte in 1922 hoe je de gave om de energie door te geven, kunt herstellen.

Energie doorgeven via je handen kan iedereen van nature, bij een jong kind stroomt de levensenergie nog vanzelf. Naarmate we ouder worden wordt dat vermogen over het algemeen minder of we raken die gave helemaal kwijt.

Wat doet Reiki?

Tijdens een Reiki cursus leer je om de levensenergie weer te voelen, te ervaren op je hele eigen manier. Je kan je meer ontspannen gaan voelen, wat door veel mensen wordt verwoord als “weer thuiskomen bij jezelf”.

Een ieder ervaart dat op zijn eigen manier, wat ik van mensen terug hoor: Reiki geeft ontspanning, rust, vrede, harmonie, balans.

Met Reiki geef je jezelf en je kinderen een steuntje in de rug.  Je hebt het altijd bij je!

Hoe leer je Reiki?

Je kunt Reiki leren middels een cursus waarin drie essentiële elementen aan bod komen. Jouw persoonlijke energie wordt afgestemd op de Reiki energie. Je kunt weer de verbinding voelen met je Ware Zelf.

Je leert handposities die je kunt gebruiken om de Reiki energie door te geven aan jezelf en aan anderen.

Daarnaast leer je leefregels die je helpen bij het ervaren van Reiki. De leefregels helpen je om elke dag weer te kiezen om te leven vanuit wie je werkelijk bent.

De cursus bestaat uit vier dagdelen. Het verhaal van Reiki komt aan bod. Ik vertel over de methode waarin ik ben opgeleid en mee werk: Usui Shiki Ryoho.

Reiki in het gezin

De zorg voor je kind begint met de zorg voor jezelf
Het allerbelangrijkste om met Reiki voor een kind aan de slag te gaan is: zelf Reiki I leren en jezelf elke dag behandelen.

De gewoonte om jezelf elke dag te behandelen heeft een direct en diepgaand effect op het welzijn van jezelf en daarmee ook direct op dat van je kind.

Het is heel natuurlijk om je handen op je kind of kleinkind leggen
Je kunt je kind of kleinkind een Reikibehandeling geven, gewoon als je kind op schoot zit of naast je op de bank ligt: je legt je handen op het kind en de Reiki energie stroomt.

Kleine kinderen hoef je niet uit te leggen hoe het precies werkt, mijn ervaring is dat ze de Reiki even “komen halen” en dan weer door spelen.