Loading...
Hocus Focus kindercoaching2019-09-25T10:17:34+00:00

Hocus Focus kindercoaching

Wat is
Hocus Focus?

Hocus Focus is een methode die kinderen leert wat Reiki is en hoe ze het zelf in hun leven kunnen toepassen. We leren kinderen om de Reiki energie te herkennen, we leren ze om te focussen op de Reiki energie en we leren ze de 5 leefregels die nodig zijn om elke keer weer de keuze te maken om Reiki toe te passen.
In de methode staat het boek en Reiki Superheld centraal.

Wat doet
Hocus Focus?

Bij de meeste jonge kinderen stroomt de levensenergie nog vanzelf. Leven hier op aarde betekent voor kinderen ook: leren omgaan met stress, leren omgaan met mensen die niet goed in hun vel zitten. Leren omgaan met zaken die ‘moeten’, zoals bijvoorbeeld naar de tandarts gaan of de spellingsregels leren. Kortom: leren omgaan met kleine en soms grote trauma’s.

We geven de kinderen een bedding om in het moment alles te mogen voelen, de levensenergie blijft stromen. Tegelijk leren we de kinderen dat ze niet de emotie zijn.

We leren kinderen dat zij zelf de manager zijn van hun energiesysteem, dat ze zelf in staat zijn om hun energie in balans te brengen. Hoe fijn is dat?

Kinderen voelen en ervaren op het moment dat ze Reiki toepassen wie ze werkelijk zijn en ze leren om van daaruit te reageren.
Zo leren we kinderen hoe ze kunnen kiezen voor rust in het hoofd en in het lichaam.

Dat levert het volgende op:

  • meer rust en zelfvertrouwen
  • verbetering van het concentratievermogen
  • het zelfbewustzijn wordt vergroot

Hoe werkt
Hocus Focus?

Het traject start altijd met een kennismakingsgesprek waarbij we kijken of we bij elkaar passen. Van daaruit maken we een plan afgestemd op de behoefte(n) van jouw kind. Is het kind oud genoeg dan denkt het mee over zijn/haar plan.

Elk kind is uniek, Hocus Focus werkt altijd op maat.
Daarin staat het verhaal van Reiki Superheld centraal.

Voor de jongere kinderen (4-8 jaar) is Reiki Superheld een magische vriend die hen helpt.
Hij leert de kinderen om te toveren met Reiki.

Voor de wat oudere kinderen is Reiki Superheld een rolmodel, hij is een vriend die helpt om de problemen op te lossen.

Voor de allerkleinsten (0-4 jaar) maken we samen een magisch verhaal.

Verder werken we met:

  • Reiki behandeling(en).
  • De Reiki principes
  • Kinderyoga, op een speelse manier verbinden de kinderen zich met hun hart en buik.
  • Rollenspel
  • Tekenen

Hocus Focus
in het gezin

Zoals ik al eerder beschreef: rust in het gezin begint bij rust in jezelf. Zorg ervoor dat je elke dag een moment voor je jezelf hebt, waarbij je jezelf Reiki geeft of op een andere manier je rust vindt. Verbind je met de rust en liefde in jezelf en: besluit om daar te blijven.

Met Hocus Focus kan je je kind of kleinkind helpen door op een speelse manier met Reiki bezig te zijn. Door bijvoorbeeld het vertellen van een verhaal en tegelijk je hand op je kind te leggen. Of door samen te tekenen.